Λόγω της πολυετούς μας πείρας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλα τα συστήματα αγωγών κι αποχετεύσεων ανά την Ελλάδα, καθώς αρκετές φορές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με καταστάσεις που ήταν έξω από τη συνηθισμένη εμβέλειά μας. Όπως ακριβώς συνέβη ένα χρόνο πριν, σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πελοπόννησο.

Η επέμβασή μας ήταν ζωτικής σημασίας καθώς είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αποφρακτικών επεμβάσεων στην Ελλάδα που διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα εργαλεία, το προσωπικό, τα ειδικά βυτιοφόρα και τα οχήματα με αντλίες και μηχανήματα.

Η ζημιά στους αγωγούς σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα είναι πολύ μεγάλη κι όλα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς μιλάμε για αγωγούς τεράστιους σε μέγεθος, μήκος και πλάτος. Επίσης, κάνουμε λόγο για μεγάλο βάθος και φυσικά οφείλουμε να μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτοί οι αγωγοί είναι γεμάτοι λήμματα, σκουπίδια, μπάζα, χώματα κι ακαθαρσίες που προέρχονται από εκατοντάδες πελάτες του ξενοδοχείου κι αυξάνονται συνεχώς, επιβαρύνοντας την κατάσταση, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο συγκεκριμένο συγκρότημα η ζημιά ήταν μεγάλοι κι οι πελάτες μας είχαν απελπιστεί, καθώς όλα έμοιαζαν δυσοίωνα και δυσεπίλυτα. Οι αγωγοί ήταν γεμάτοι ακαθαρσίες, μπάζα και χώματα. Με τις ειδικές αντλίες, που φτάνουν 25 μέτρα βάθος και τις αντίστοιχες αντλίες που εκτοξεύουν 800 λίτρα νερό το λεπτό, καθαρίσαμε το κανάλι των ομβρίων μέσα σε λίγη ώρα, άμεσα κι αποτελεσματικά. Η πίεση που ασκείται από τα μηχανήματα αυτά είναι τόσο μεγάλη που δεν αφήνει περιθώριο για λάθη. 4.000 κυβικά αέρα για την άντληση μπάζων βγαίνουν από το ειδικό βυτιοφόρο, τεραστίων διαστάσεων, το οποίο παρέχεται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρεία Ανδρώνης.

Με την άμεση επέμβασή μας καταφέραμε να καθαρίσουμε τους δύσβατους αγωγούς, γλιτώσαμε το σπάσιμο του τεράστιου καναλιού ομβρίων υδάτων της ξενοδοχειακής επιχείρησης και δεν αφήσαμε κανένα ίχνος πίσω μας. Ο καθιερωμένος έλεγχος με την κάμερα επιβεβαίωσε όλες τις υποψίες μας ότι η ζημιά είχε αποκατασταθεί και δεν υπήρχε κανένα ψεγάδι στο κανάλι από την επέμβασή μας κι έπειτα.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, χρειάστηκε να ταξιδέψουμε και να αφιερώσουμε χρόνο για να γίνει όσο πιο ολοκληρωμένη κι επαγγελματική δουλειά γινόταν. Ευτυχώς, έχοντας ως σύμμαχο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους πελάτες μας, που έδειξαν αμέριστη εμπιστοσύνη προς την εταιρεία μας, καταφέραμε να δουλέψουμε σωστά και μεθοδευμένα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για εμάς που έχουμε δει κι έχουμε αντιμετωπίσει τόσα πολλά μέσα στα χρόνια, στην επαγγελματική μας πορεία. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για την εταιρεία Ανδρώνης, που εδώ και 40 χρόνια, αποτελεί εγγύηση στις αποφράξεις και στον καθαρισμό σωληνώσεων, φρεατίων και κι αποχετεύσεων όχι μόνο στα στενά πλαίσια της Αττικής αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.